Подарете си витамините,
от които се нуждаете!

Кажете СТОП на умората с Vitamin’22

dilka on авг., 19, 2019

Забързаното ежедневие, неотложните ангажименти както в работата, така и в личен план, изискват всеки от нас да бъде максимално ефективен, тонизиран, жизнен и съсредоточен, за да успее да се справи с ритъма на съвременния живот! Липсата на енергия и тонус, може да окаже значително неблагоприятно влияние върху цялостното ни благосъстояние, независимо дали се сблъскваме с този проблем от време на време или постоянно.

Веднъж появила се умората, тя постепенно се натрупва и все по-често засяга ежедневието ни; стига се до там, че се събуждаме от сън, но сме уморени.                                                      След проведени редица проучвания във Франция е установено, че около 50% от хората страдат от постоянна умора!

Откъде всъщност идва това?                                                                                                                         

Причините за появата на умора могат да бъдат различни.

За да разберете на какво се дължи постоянната отпадналост, обърнете внимание на себе си! Анализирайте начина си на живот и си отговорете на няколко въпроса:

 • Храните ли се с разнообразна храна?
 • По кое време на деня започвате да усещате преумора?
 • Имате ли проблеми със съня?

Не бива да подценявате умората! Тя може да Ви накара да се чувствате потиснати. Умората има много различни изяви, включително чувство за изтощение, загуба на бдителност, чувство за отпадналост и намаляване на благоразположението.

Тези признаци засягат пряко ежедневието ни и могат да имат редица последствия, които пречат на изпълняването на ежедневните ни задължения: разсеяност, закъснение, мудност, загуба на мотивация и намаляване на концентрацията!

Преоткрийте тялото си!

В повечето случаи, умората се появява при хора, които често са преуморени физически и психически, но може да бъде причинена и от липса на сън и достатъчно почивка.

Ако тялото не разполага с достатъчно защитни сили, които да му помогнат да се пребори с умората, започваме да боледуваме. За да избегнем това трябва да отделяме време за себе си и да се грижим за собствените си нужди:

 • Спортувайте! – Движението е изключително важно, за да бъдем здрави. Независимо дали вървите пеш, тичате или тренирате в зала, това ще повдигне тонуса и ще Ви помогне да се чувствате бодри и енергични
 • Яжте разнообразна храна и не гладувайте! – Храната е източник на ценни хранителни вещества, без които организма не може да работи пълноценно
 • Осигурявайте си около 8-часов спокоен сън всяка нощ! – Пълноценната почивка ще Ви помогне да „презаредите“ силите си

Според различни проучвания едва 10% от населението на Франция, приема 5 броя плодове и зеленчуци всеки ден. Голяма част от останалите казват, че са наясно с нездравословния начин на живот, който водят, но не правят нищо, за да променят това!

Ключът към здравословното хранене е в балансираната диета, която ни позволява да си набавим всички необходими хранителни вещества, без да се ограничаваме.                        Тя повлиява и на цялостното ни благосъстояние.

Ето и няколко факта в цифри, които очертават основните тенденции:

 • 70% от жените имат недостиг на калций
 • Над 65% от жените имат дефицит на желязо
 • 84% от мъжете и почти 90% от жените имат дефицит на магнезий
 • Над 60% от френското население е с недостиг на Витамин С
 • Над 90% от французите са с недостиг на Витамин D

Магнезият е важен за нормалното функциониране на нервната система, калцият помага за укрепване на костите, желязото участва в образуването на червени кръвни клетки (чиято роля е транспортирането на кислород, което от своя страна подпомага функцията на имунната система).

Тези важни  микроелементи са ключови за правилното функциониране на организма, но въпреки, че знаем това, често в забързаното ежедневие не обръщаме внимание на важните неща и оставяме себе си, и здравето си на заден план!

Какво можем да направим, за да предотвратим това?

На първо място уверете се, че включвате разнообразни храни в менюто си, като обръщате повече внимание на приема на пресни плодове и зеленчуци, и нерафинирани зърнени храни, които са източник на основни хранителни вещества. Балансираната диета може да бъде допълнена с прием на хранителни добавки, за да сме сигурни, че тялото ни успява да си набави всичко необходимо.

Няма как напълно да избегнем по-напрегнатите периоди на физическо и психическо натоварване, стрес и напрежение, но можем да преминем благополучно през тях, благодарение на определени активни съставки, които се съдържат в хранителните добавки. Те ще ни помогнат да започнем деня си енергични и бодри и да бъдем фокусирани и мобилизирани през целия ден.

Верните помощници от Vitamin’22 в борбата срещу умората:

 1. Седем дни за увеличаване на нивата на енергия Ударна стимулация с VITAMIN’22 Cure Flash

Комбинация от билки, витамини и минерали под формата на 7 готови за директна консумация флакона, с вкус на портокал. Всеки флакон съдържа 100% от препоръчителния дневен прием на витамини и покрива нуждите от минерали и основни микроелементи. Формулата с тройно действие дава истински тласък за енергичен старт на деня! В състава на VITAMIN’22 Cure Flash е включена и широка гама от билки: гуарана, жен-шен и мака, които са известни със своите енергизиращи свойства и допълнително допринасят за поддържане на ежедневната жизненост.

 1. 30 дни за укрепване на защитните сили на организма – витамини за мъже и жени

В богатата гама от продукти на VITAMIN’22 влизат и такива, които са специално създадени както за мъже, така и за жени! Те са разработени на базата на уникална комбинация от млечни ферменти, 8 витамина и минерала, незаменими аминокиселини и растителни екстракти, специално адаптирани към индивидуалните нужди на мъжете и жените, за да укрепят организма и да възвърнат тонуса и жизнеността.

Освен, че осигуряват допълнителни витамини и минерали, хранителните добавки на VITAMIN’22 за мъже и жени, съдържат и червен жен-шен, който спомага за поддържането на енергичността и жизнеността през целия ден!

 1. Ежедневна енергия и жизненост, концентрация и бдителнолност с VITAMIN’22 CAFFEINE +

В напрегнатото ежедневие често се налага да бъдем максимално концентрирани и бдителни, за да можем да разрешим сложни ситуации в работата или пък да се справим с тежките изпити в училище, или университета.

За да “презаредите батериите” и да се справите с липсата на енергия, загубата на тонус и общата умора, Ви препоръчваме VITAMIN’22 CAFFEINE +. Този продукт помага да се справите с умората, които ни носи забързаното ежедневие!

В състава на VITAMIN’22 CAFFEINE + са включени най-ефективните активни съставки за оптимизиране на умствените възможности в напрегнати ситуации – в работната среда или по време на изпити.

Витамините B2, B3, B6, B12, C и магнезият спомагат за намаляване на умората. Магнезият, също така, допринася за нормалното функциониране на нервната система и за подсилване на физиологичните функции като памет, логика и фокусиране на внимание. Витамин С допринася за нормалното функциониране на имунната система и по този начин укрепва защитните сили на организма. Наличието на кофеин в състава помага за намаляване на умствената умора, повишаване на бдителността и подобряване на концентрацята.

Бонус към всичко това е удобната опаковка, която е под формата на разтапящи се в устата сашета, готови за директна консумация. Това осигурява изключително бързото им усвояване от организма!

 1. Решение за цялото семейство – ACEROLA 1000 – природен източник на Витамин С

Ацеролата е малък плод, известен със забележителното си съдържание на 100% природен Витамин C. Този плод наподобяващ череша всъщност съдържа 20-30 пъти повече Витамин C, в сравнение с портокала. Това го прави забележителен източник на енергия и жизненост!

Като допълнение към разнообразното хранене, богато на плодове и зеленчуци, приемът на ацерола е полезен по време на психическа натовареност и интензивна физическа активност. Витамин C в естествената му форма (в сравнение със синтезирания витамин под формата на аскорбинова киселина) носи много ползи на организма:                             Витамин C с естествен произход съдържа до 35% повече бионаличност от този в синтезирана форма, което намира отражение в по-доброто му усвояване от организма. Също така, той е в пъти по-ефективен, отколкото химичната форма, когато се прилага в комбинация с различни ценни хранителни вещества на растителна основа – като например флавоноиди.

ACEROLA 100 със 100% Витамин C от естествен източник се предлага под формата на таблетки за дъвчене, с приятен вкус на череша, които са без захар и глутен!

 1. Концентрация на 22 плодове и зеленчуци – OXXYNEA

VITAMIN’22 OXXYNEA® е хранителна добавка, разработена на базата на патентован екстракт от 22 вида плодове и зеленчуци, витамин C и минерали. Тя е богата и на антиоксиданти като мед, манган и селен.

Диетолозите препоръчват прием на 5 порции плодове и зеленчуци на ден! Често под влияние на обективни обстоятелства и вследствие на забързания начин на живот, много малка част от населението успява да си набави нужното количество витамини и минерали, по естествен път. За да сте напълно сигурни, че организма Ви получава всичко, от което има нужда е достатъчно да приемате по 2 таблетки на ден, за да му гарантирате това!

 1. VITAMIN’22 – Желирани витамини

Нов продукт в гамата на VITAMIN’22 са желираните мултивитамини, които са идеална добавка към балансираното хранене. Те оптимизират приема на основни хранителни вещества по лесен и вкусен начин.

Дъвчащите мултивитамини са направени на базата на комбинация от 14 витамина и минерала, които спомагат за намаляване на умората (витамини C, B2, B3, B5, B6, B9 и B12) и спомагат за поддържане на имунната функция (витамини C, B6, B9 и B12, цинк и селен). В тях също се съдържа патентован екстракт от 22 плодове и зеленчуци!

Допълнителен плюс на продуктите от VITAMIN’22 е, че те НЕ съдържат захар, желатин, консерванти, изкуствени оцветители, глутен или лактоза и са със 100% природен произход!

Предишна статия

Ацерола, Витамин C и Vitamin’22

Следваща статия

Олигоелементите: минерали, които имат съществено значение за човешкия организъм

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван

Име:
Email:
Уебсайт:
Коментар:

Добавено в количка!

Виж количка
X