- Количката е празна
Ацеролата, известна още като череша от Барбадос или Антилска череша, е плод, който е добре познат със своите положителни качества върху човешкия организъм
Плодът е годен за консумация и притежава яркочервен цвят и леко кисел вкус.
Думата ацерола, произлиза от испански и означава „кленова череша“. Тя е пренесена от испанските завоеватели, които я откриват в тропическите гори на Централна Америка, Бразилия и Карибските острови.
Ацеролата е използвана от местните южноамерикански племена, които открива нейното благоприятно въздействие върху храносмилането и дори при ухапвания от змии. Шведският биолог Карл Линей дава научното име на ацеролата през XVIII в., в памет на Марчело Малпиги – лекар от XVIII в. (който открива т.нар. Малпигиеви телца в слезката).
Въпреки, че „кленовата череша“ е използвана още през XVI в., интересът от останалите континенти се увеличава едва през 1946 г., когато пуерториканците откриват високото съдържание на аскорбинова киселина (Витамин C) в ацеролата.
Ползи на ацеролата
Благодарение на многобройните минерали, витамини и микроелементи, които се съдържат в ацеролата, тя има многобройни предимства и качества, които оказват благоприятно въздействие върху организма ни.
Високото съдържание на антоцианин и флавоноиди придава важна роля за забавяне процесите на стареене. Всъщност това се дължи на забавянето на окислениетото на протеините и мазнините. Ацеролата помага на тялото ни да изчисти токсините! Поради тази причина и благодарение на актиоксидантното си действие, тя се препоръчва при спиране на тютюнопушенето!
Съдържанието на множество минерали в ацеролата я превръща в отлична хранителна добавка за повишаване на приема на хранителни вещества. Подходяща е за хора с активно и динамично ежедневие.
Ползите от ацеролата не спират до тук!
Тя играе важна роля в изграждането на колагена. Това, от своя страна, подпомага за укрепване на костите, зъбите и дори кожата. Елементите, съдържащи се в ацеролата, стимулират защитните сили на организма и помагат на тялото да се справи по-бързо с микробите и вирусите.
Благодарение на високото съдържание на Витамин С, ацеролата помага за възстановяване на енергийните нива при отпаднали, подложени на стрес и физическо, и психическо натоварване мъже, и жени.
Ацеролата съдържа множество хранителни вещества, но е най-известна с високото си съдържание на аскорбинова киселина (Витамин С). Тя съдържа между 1000 или 2000 mg натурален витамин C на всеки 100 g.
За сравнение, съдържанието на витамин C в ацеролата е 20-30 пъти по-високо от това на портокала, който е най-известният плод като естествен източник на този витамин. Интересно е да се знае, че препоръчителният дневен прием на аскорбинова киселина за възрастни варира между 110 и 300 mg. Като най-висок е за бременни жени или много активни физически мъже и жени.
Тази „Антилска череша“ съдържа също Витамин A, B1, B2 и B6. Към дългият списък с микроелементи и минерали се присъединяват и желязо, калций, фосфор, и магнезий. Това превръща ацеролата в свръхбогат източник на хранителни вещества!
В богатата гама от хранителни добавки, които предлага френската компания Vitamin’22, неизменно присъства и представител на Витамин C (със 100% естествен произход) – Acerola 1000!
Както подсказва и самото наименование, Acerola 1000 е на базата на ацерола. Тя е под формата на таблетки за дъвчене, с приятен вкус на череша, които са без захар и глутен! Всяка от тях съдържа 180 mg Витамин C със 100% природен произход – за максимална ефективност!
Този продукт е идеален за ежедневен прием – за тонус и жизненост през целия ден!
Добавено в количка!
Виж количка